Cum sa amenajezi o baie mica

Cateva idei generale pentru o amenajarea corecta

Una dintre problemele intalnite in apartamentele de bloc este spatiul redus al salii de baie. Fiecare dintre noi si-ar dori o baie de cel putin 20 mp., insa realitatea este ca spatiul nu depaseste mai mult de 5 mp. Obiectivul principal va fi castigarea spatiului util care se poate obtine printr-o atenta alegere a obiectelor sanitare si a mobilierului.

CUM ALEGETI BATERIILE?

Cel mai bun principiu de urmat este “Ieftin inseamna scump”. Cel mai bine ar fi sa alegeti baterii de calitate cu fiabilitate in timp.

Iata si cateva branduri de urmarit: Grohe, Fiore, Tres , Remer, F.lli Frattini, Noken.

Design interior baie mica
OGLINDA

Cel mai bun truc pentru a marii vizual baia este folosirea unei oglinzi mari. Daca spatiul va permite sa amplasati si in alte zone o fasie de oglinda, baia devine si mai dinamica. Noi evitam folosirea unui ansamblu de oglinzi compusa din mai multe piese, pentru a nu fragmenta un spatiu redus de baie.

design interior baie apartament
CUM SA ILUMINAM CORECT O BAIE MICA

Lumina influenteaza atat culoare cat psihicul uman. lumina rece modifica calitatea culorii. De exemplu un galben auriu il vom percepe ca fiind un galben verzui. Persoanele care se machiaza in prezenta unei lumini reci, in lumina naturala efectul obtinut este diferit fata de cel urmarit.
Folositi lumina calda sau neutra, 3000K – 4000K.

design-baie-cu-oglinda
CROMATICA UNEI BAI MICI

Culorile deschise, in mod cert sunt cele mai indicate in spatiile mici, dar regula cromatica o da personalitatea fiecaruia. Am avut proiecte de design interior in care am folosit placi cu nuanta antracit si efectul a fost spectaculos. Combinatiile: alb – lemn, alb – culoare, alb si 30 % inchis vor functiona perfect.

design baie mica
design baie moderna cu lavoar negru

Concluzie:

O baie mica trebuie sa fie, inainte de toate, utila si sa asigure confortul necesar pentru un astfel de spatiu. Deasemenea este imperios necesar sa respectam fluxurile de circulatie si distanta standard dintre obiectele sanitare. Intr-o baie mica este important sa acordam atentie deosebita dimensiunii placilor ceramice, dar si culorilor acestora. In general, recomandam placi de faianta si gresie de dimensiuni mari. Nu in ultimul rand atentia la detalii si mai ales la designul baii.

Casa RC Arad - Design modern si unitar
LEONARDO BY DUNE CERAMICA
design interior apartament in stil contemporan