CONCEPTUL DE SPATIU IN DESIGNUL INTERIOR

Cum sa iti amenajezi corect casa/apartamentul

Spațiul nu există prin sine însuși. Oricât de surprinzătoare ar părea afirmația trebuie să avem mereu în vedere că el este rezultatul arhitecturii ca mediu pe care noi, designerii, îl construim. El este în strânsă legătură cu asocierea obiectelor independente ce îl constituie și îi oferă formă. Atunci când își asumă un proiect, orice designer are obligația de a face tot ce-i stă în putință să ajungă la cel mai bun rezultat posibil. Există anumite cerințe ce trebuie atinse când vine vorba de designul interior pentru a genera această stare de calm de care vorbeam adineori. Principiile psihologice folosite în designul rezidențial la care apelăm de fiecare dată sunt: RITMUL, ECHILIBRUL și CENTRUL DE INTERES.

Făcând o scurtă încheiere trecerii noastre prin procesul imaginării unui spațiu, am putea afirma, fără a greși cu nimic, că ritmul, echilibrul și centrul de interes sunt concepte indispensabile pe care designerul trebuie să le foloseasca la capacitate maximă. Cu ajutorul acestora se poate ajunge foarte ușor la o cale de mijloc, la intersecția dintre nevoile și dorințele clientului și ceea ce inseamnă un design de interior corect construit și satisfăcător din punct de vedere vizual.

Aplicând corect aceste principii în crearea unui spațiu inducem impresia de camin unitar și primitor, în care fiecare dintre noi s-ar simți confortabil.

Similar Posts